IDENTITY


Hoe wordt een Identity bordje gemaakt?


Identity - Bij een woning hoort een huisnummer. Geef je voordeur een eigen gezicht en kies een huisnummer die past bij de stijl van je woning.

De Identity collectie bestaat uit emaille huisnummers en naamplaten. Vroeger werd er veel gewerkt met emaille en bijna ieder jaren 30 huis werd gesierd met een emaille bordje met het huisnummer en een naamplaat met de familienaam.

Ook nu geef je een bezoeker een warm welkom met een persoonlijk huisnummer en naamplaat. Identity biedt je de mogelijkheid te kiezen uit verschillende kleuren, lettertypes, ornamenten en kaders. Zo maak je een unieke naamplaat die past bij de stijl van je woning.

Het maken van een Identity naamplaat is een arbeidsintensief en heel precies werkje. Alle modellen hebben een stalen basis waar emaille op gespoten wordt. Emaille is een glaslaag die doorzichtig of ondoorzichtig kan zijn en gekleurd kan worden. Ieder bordje heeft twee kleuren en krijgt ten minste twee behandelingen met emaille.

Na iedere behandeling wordt het bordje gebakken in een oven van ruim 800 C°. Een kader of ornament wordt vervolgens middels een zeefdruk aangebracht en ook dan moet na iedere handeling het bordje in de oven gebakken worden. Alle Identity emaille producten worden in Nederland met de hand, op ambachtelijke wijze gemaakt. Wil je weten hoe bij onze de emaille bordjes gemaakt worden?

Identity