MERIGOUS


MerigousMaak kennis met Merigous
. In het Franse departement Haute-Vienne huisvest het familiebedrijf JM Merigous. JM Merigous maakt prachtige deurkrukken en andere voorwerpen van Limoges porselein. Met Merigous creëert u een klassieke woonervaring.

JM Merigous wordt in 1954 opgericht door Jacques Merigous en hij specialiseert zich in decoratieve producten van porselein. Simpele ovale knoppen geeft hij met het destijds populaire bloemenontwerp een eigentijds jasje.

Een halve eeuw later staan de kinderen van Jacques aan het roer van de marktleider op het gebied van Limoges porselein. Ook nu nog gebruikt JM Merigous de honderden oude vormen voor het maken van de verschillende modellen. De vormen gaan in grote ovens en worden daarna ingekleurd of direct geglazuurd. Het maken van Limoges porselein is arbeidsintensief. Voor het vervaardigen van een Merigous ontwerp zijn van begin tot eind twaalf tot veertien ambachtslieden nodig.

JM Merigous heeft het produceren van het delicate Limoges porselein altijd gecombineerd met innovatieve methodes en technieken waardoor de producten authentiek en uniek zijn. Het bedrijf maakt zulke prachtige porseleinen objecten, dat sommige zelfs in de permanente collectie van het Nationale Museum voor Moderne Kunst te bezichtigen zijn.

 Merigous